Performance is not enough

Dit jaar kwam er groot nieuws uit Italië, want dit seizoen zet Parentini grote stappen in haar ambitie om de duurzaamste fabrikant van fietskleding te worden. Om deze ambities te verwezenlijken introduceert Parentini dit jaar de INGA lijn. Fietskleding gemaakt uit 100% gerecycled materiaal. 

En dat is goed nieuws voor ons fietsers. Want als er één sport is die het belang van schone lucht en een mooie natuur onderschrijft, dan is het de fietssport.  Natuurlijk stoten we met onze hobby zelf geen emissie uit, maar als we heel eerlijk zijn is fietsen wel een beetje een "spullensport". Parentini wil hier haar verantwoordelijkheid in nemen. 

"PERFORMANCE IS NOT ENOUGH" 

Parentini is zich altijd al bewust geweest van de impact op mens en milieu van het produceren in de lage lonen landen. Veel mensen realiseren zich niet dat fietskleding vaak al de halve aardbol heeft rondgereist in zeecontainers, voordat het hier in de schappen ligt. Tel daar bij op dat de arbeidsomstandigheden daar eigenlijk niet goed te controleren zijn als relatief kleine speler. Daarom heeft Parentini altijd geweigert de productie uit te besteden. Alle kleding van parentini wordt dan ook sinds 1976 met de hand geproduceert in de eigen fabrieken in Tuscany, Italië.  

De meeste fietskleding wordt echter van plastic- polyesterachtige stoffen gemaakt. Zo ook die van Parentini, omdat het nu eenmaal de best mogelijke eigenschappen bezit voor performace kleding. De enorme hoeveelheid die de kledingindustrie hiervan produceert, zorgen voor een enorme afvalberg, en dus vervuiling. Daarom gaan we met de INGA-lijn een stap verder. Hier word er voor de kleding en de zemen alleen nog maar stoffen gebruikt van GRS gecertificeerde gerecyclede materialen. 
Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar een leverancier die ons kon helpen in onze duurzame ambitites. Die hebben we gevonden in het Italiaanse bedrijf M.I.T.I dat eveneens volledig in italië produceert en de duurzame ambities met ons deelt. Met de innovatieve Greensoul technologie combineren ze het gebruik van 100% duurzaam gerecyclede stoffen met de meest milieuvriendelijke kleurstoffen en afwerking. Zonder hierbij in te leveren op kwaliteit. 

"100% RECYCLED, 100% PERFORMANCE" 

 Wij begrijpen ook dat duurzaamheid alleen niet voldoende is voor de veeleisende fietser. Parentini is altijd compromisloos geweest ten opzichte van de kwaliteit, en wij begrijpen dat onze klanten niets minder dan dat verwachten. Daarom zijn we ook niet over één nacht ijs gegaan bij de selectie van de producten van deze leverancier. Uitvoerige testen tonen aan dat dit product gelijk presteert op het gebied van elasticiteit, net zo goed vocht afvoert en beschermt tegen UV straling. Op het gebied van slijtvastheid presteert het zelfs beter, en dat is vanuit de recycle gedachte een dikke plus.  

Zonder in te boeten op kwaliteit heeft Parentini een product gecreëerd met oog voor de toekomst. En daar zijn we trots op.